2017. 11. 12.

Életem leghosszabb hete

De ha minden hetem ilyen lesz, azt se bánom.

Hétfőn megtudtam két ZH-eredményt is, szóval így november közepén végre kaptam valami visszajelzést arról, mennyire eredményes az életvitelem, és hát...szó-szó. Az olaszom botrányosan sikerült, ami mondjuk baromi ciki abból a szempontból, hogy specializációk tekintetében a legjobbam a szakfordító és tolmács dolog vonz a legjobban. Meg ugye imádom az olasz nyelvet, az embereket, meg úgy alapjában véve mindent, ami Olaszországhoz kötődik. Erre írok egy ilyen rossz zh-t, és egyszerűen olyan (már bocsánat) balfasz hibákat vétettem, hogy fogalmam sincs, milyen mentális állapotban voltam én akkor, amikor írtam, de egyszerűen hihetetlen. Csütörtökön szeretnék egy javítót írni, mert egyelőre nagyon ég a pofám, hogy majdnem mindenkié jobb lett, mint az enyém. Oké, nyilván sok a dolgom, tök új helyzet, dolgozom is mellette - de ezek nem kifogások. Ellenben a prezentációmra ötöst kaptam, és írunk még egy ZH-t a félévben, ha az jól sikerül, még simán lehetek négyes. Ez egy jó lecke volt, hogy ne legyen nagy a pofám, ne legyek eltelve magamtól, és ne ámítsam magam hogy "jaj én ezt úgyis tudom, tök felesleges átolvasnom mégegyszer". Mert igazából ez történt.
Azt hittem nagyon jó nyelvérzékem van, mert az angol folyékonyan megy, sőt, ment már évekkel ezelőtt is (lehet, hogy jobban is, mint most), és azt gondoltam, hogy ez akkor minden nyelvvel így lesz, de hát nem: angolul kb általános első osztály...sőt, dehogyis, már óvodában elkezdtem tanulni. Valószínűleg ezért megy jól. 22 évesen meg már nem úgy működik az agyam, mint 5 évesen. Szomorú.

A közgáz viszont magamhoz képest jó lett. Szeptemberben még két törtet sem tudtam közös nevezőre hozni, de összehoztam 40-ből 18 pontot, és egyáltalán nem vagyok annyira elmaradva, mint gondoltam. Például a csoportomban ilyen huszonnégy-huszonnyolc pontok között mozogtak az eredmények, pedig ők most jöttek ki tavasszal emelt matek faktról, én meg három éve elő sem vettem egy matek könyvet sem. Magamhoz képest akarok jó eredményt elérni, és nem, nem a minimumra törekszem, de tudom, mi megy gyengébben. Az üzleti matek 35-ből 28 pont lett, az sem rossz, infó beadanókra is megkaptam a maxot. A többi eredményt nem tudom, egyedül az informatika az, ami "hála istennek meglett" kategória, de sajnos a sikerült a legrosszabb tanárhoz felvenni, ahol mindenki az életéért küzd, és gyakorlatilag úgy szedegetjük össze a pontokat a levegőből.

Szóval ennyi erőbefektetéssel, és a "körülményeimmel" erre jutottam az első ZH-héten. Most már tudom, min változtassak, hogy osszam be az időmet, hogy mikkel kell hét közben is folyamatosan foglalkozni itthon még pluszban. Húzósnak húzós, de inkább csinálom így, mint decemberben vizsgázni mind a 11 tárgyamból. Mivel a legtöbb tárgy végső jegye a ZH-kból és beadandóból/kiselőadásból áll, így csak 3-4 vizsgám lesz, amikkel szeretnék a leghamarabb végezni, hogy a karácsony már nyugis legyen, és egész januárban ne legyen semmi dolgom.
Nem mondom, hogy könnyebb lesz a második negyedév, de sokat segít, hogy már nem kell bejárnom sehova dolgozni, itthon mindent elintézek, így jobban tudok majd készülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Életem leghosszabb hete

De ha minden hetem ilyen lesz, azt se bánom. Hétfőn megtudtam két ZH-eredményt is, szóval így november közepén végre kaptam valami visszaj...